Garage och parkeringsplatser

Från 1 januari 2023 kommer parkeringsplatser i garage och uteplatser vid Söderberga Gårdsväg administreras av Fonden medans de övriga parkeringsplatserna vid stora parkeringen som vetter mot Råckstavägen samt lilla parkeringen vid port 68-70 fortsatt av Samfälligheten.

Förvaltning fram till årsskiftet 2022/2023

Samfälligheten - vilken består av Arbetarebostadsfonden, brf Beckasinen, brf Soltunet och vår egen brf - har via KnowHow förmedlat hyran av garageplatser och parkeringsplatser på Söderberga Gårdsväg, stora parkeringen som vetter mot Råckstavägen samt lilla parkeringen vid port 68-70.

Förvaltade av Fonden från 1 januari 2023

För drygt ett år sedan har Arbetarebostadsfonden, här nedan benämnd Fonden, som äger garaget och parkeringsplatserna vid Söderberga Gårdsväg, sagt upp avtalet med Samfälligheten. Fonden har planer på att i en nära framtid riva garaget för att bygga bostäder där. Samfälligheten och Fonden har inte kommit överens om hur avtalet ska tolkas vilket resulterat i en rättegång som föregåtts av ett mål i hyresnämnden.

I november månad 2022 kom beskedet att Fonden vunnit målet i tingsrätten. Fonden har därefter via en intresseanmälan erbjudit sina hyresgäster i både garaget och på uteplatserna vid Söderberga Gårdsväg att få behålla sina parkeringsplatser. De intresserade hyresgästerna har sedan fått ett avtal som hanteras av Fonden där betalning också sker till Fonden. Från januari 2023 är hyran för en garageplats 875 kr/månad inklusive moms för Samfällighetens brf:er.

Förvaltade av Samfälligheten från 1 januari 2023

Samfälligheten via KnowHow administrerar fortsättningsvis parkeringsplatserna på stora parkeringen som vetter mot Råckstavägen samt den lilla parkeringen vid port 68-70.