Flytt av soprum

Avfallshämtning vid port 14-16 måste av arbetsmiljöskäl flyttas. En rockad bland avfallsrum och cykelrum/uthyrningsförrådsrum kommer därför att behöva genomföras under hösten.   

Bakgrund

PreZero, Stockholms kommuns entreprenör för avfallshämtning, har aviserat att man avser att sluta hämta avfall vid port 14-16 då detta innebär att sopbilarna måste backa in till hämtningsplatsen. Det stöds av nya riktlinjer från Arbetsmiljöverket. Styrelsen ser inte några möjligheter att bestrida beslutet, då vi riskerar att avfallshämtningen upphör på grund av så kallat "skyddsstopp".

Alternativa lösningar till avfallsrummen vid port 14-16 har undersökts där styrelsen föreslår en lösning där vi genomför en rockad bland avfallsrum och cykelrum/uthyrningsförrådsrum.

Hushållssopor

Nuvarande rum för hushållsavfall vid port 16 flyttas till port 8 där det gamla soprummet, som nu är rum för uthyrningsförråd, återställs till soprum. Nuvarande rum för hushållsavfall i port 70 kommer finnas kvar.

Återvinningsrum, cykelrum samt rum för uthyrningsförråd

Nuvarande tre återvinningsrum vid port 14-16 flyttas till de två nuvarande cykelrummen vid port 8-10 samt till avfallsrummet i port 70. Avfallsrummen vid port 14-16 kommer därmed att omvandlas till cykelrum samt rum för uthyrningsförråd. 

Tidplan

Ombyggnaden planeras att utföras under hösten. Till att börja med kommer återvinningsrummen vid port 14-16 stuvas om för att frigöra ett tomt soprum. Detta för att sedan kunna lagra sopkärl och samtidigt ha möjlighet att bygga om/anpassa utrymmena för den nya funktionen.